Recent Posts

Thursday, October 29, 2009

Arabia Finland

Blog ni dah menjadi ala-ala Visit Finland blog. :)

Bila lihat teh di atas, berminat nak menceritakan tentang produk-produk pinggan mangkuk yang begitu digemari rakyat Finland. Ada dua jenama utama di sini iaitu Arabia Finland dan Ittala.

Mula-mula bila terpandang set-set Arabia Finland ni tertanya-tanya juga produk ni buatan Finland atau joint venture dengan negara Arab? Rupanya sekadar nama dia begitu. Kami jatuh hati dengan designya yang kotemporari dan buatan yang halus. Cuma harganya agak tidak terjangkau dan terpaksa menunggu waktu jualan murah andai nak membeli.

Setakat ini ada dua tiga pinggan dan cawan seperti di atas. Nak beli banyak-banyak tak terbawa balik ke Malaysia. Berat.

7 comments:

Ili Saharudin said...

congrats on the newest blog~

LOVE said...

Dah pindah umah erk?? Nasib baik dah announce..keke :) Bagi Tea sempena umah baru yer :p Tenkiu2...

lala said...

bestnya. rasa nak pi Finland pulak.
btw hi, haritu search pasal Finland, terjumpa blog MrMrsFaiz. :)
I know someone from Finland and may I show you his photostream : http://www.flickr.com/photos/9908642@N08/

beautiful blog you got and I've been a silent reader then. :P

MrMrsFaiz said...

Ili,
Thanks for the compliment. :)

Love,
Terpaksa pindah blog sebab blog lama ramai mengadu tak boleh view. huhu.

Lala,
Thanks sudi melawat. Dah pergi blog awak tadi. Menarik juga. Minat Europe ek. Flickr tu pun dah tengok. Banyak gambar-gambar yang menarik. :). Nanti kami link blog Lala.

cHeRyNa PiReS said...

macam nama kopi plak...arabica. lawanya pinggan! sha sangat suka yang simple2 macam nieh;)

tgk membiasakan diri dengan blog anda yang baru. nak tukar kat bloglist sat...

Watierman said...

Nasib baik akak sempat skodeng pagi ni...tukar url ...okay...roger & out!...nice tea set...simple but nice!

jidood said...

dah pindah umah rupanyer... oke... santek tea set itu.. daku terpukau... camane tuh ijan?

Post a Comment